Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, asi ti moc neporadím ale držím palečky at se rozhodneš správně. Asi se zeptej, jestli miluješ svého nynějšího partnera? Chceš mu dát šanci abyste byli uplná rodina se vším všudy? Miluješ svého ex? Měl by rád tvou dcerku? Jak by se k ní choval?Držím palečky.
Ahoj,,,opravdu tezko se radi,ja mam mae miminko s Italem,v tehotenstvi jsme se rozesli,protoze prisel o praci a nedokazal se o me vubec postarat,zacal se ke me chovat osklive,tak jsem se musela vratit do cr zpet…Ted to vypada,ze si dal vse do poradku a chce,abych se vratila…Uz ho nemiluji…ale chci to s nim zkusit a male dat sanci,aby vyrustala se svym tatou…ale tez uz k nemu nemam moc duveru,hodne me zklamal a bojim se toho,ze kdyby znovu prisel o praci,ztak by se situace opakovala a ja zase zustala bez jidla apod..take mam hrozny bordel v hlave…
Otazka pro tebe zni…citis k nemu jeste neco?
děkuju za rady.:) Denisko odpověď je určitě ano stále k němu něco cítím,je to otec mé dcery a já jelikož jsem nikdy nevyrůstala v kompletní rodině jsem si vždycky přála aby moje dítě tu možnost mělo.Jenže to je právě ono musím myslet hlavně na malou a mít jistotu,že budou peníze na bydlení jídlo atd.. ![]()
a další věc je,ex přítel děti ještě nemá mojí malou by měl určitě rád,ale chce i svoje vlastní a to je další problém,já to cítím tak,že už další dítě nechci a chtít nebudu..jenže on říká,že to všechno může přijít časem,já si ale myslím,že ne..porod byl pro mě dost náročnej a navíc si myslím,že na další dítě už bych neměla sílu jsem spokojená se svojí malou..
Rozbíjet rodinu… Já ti nevím, ulhaný chlap, který se věčně zadlužuje, až tam naběhnou exekutoři a vybrakují ti domácnost, bude to pro tebe dost pádný důvod se s ním rozejít? Partnerství není jen o společné lásce, zamilovanost pomine, ale lidé spolu bydlí a spravují spolu nějakou domácnost a pokud ji jeden neustále ohrožuje svým finančně dementím chováním, tak to není „jen“ hádka o penězích, ale o základu vašeho vztahu.
Jsem v tomto realista, láska je hezká věc, ale účty neplatí a dítěti za ní boty taky nekoupíš. Pokud takto vytlouká klín klínem, je jen otázka času, kdy se dostanete do nějakého echt průseru ![]()
Já bych z toho vynechala úvahy o ex, s takovýmhle partnerem se ti každej chlap, který nemá na krku dluhy a nosí domů výplatu, bude zdát atraktivní až běda, ale s partnerem bych si sedla a řekla, ať vyloží karty na stůl a jak to tedy všechno je a jaký má plán, co s tím udělá. Dluhy se dají konsolidovat, s věřiteli si domluvit splátkové kalendáře atd., ale pokud by jeho plán byl zabředávat do toho čím dál tím víc, tak bych asi dala ruce pryč, kdyby šlo jen o mě, já nic nepotřebuju, ale jakmile jsou v tom děti, tak člověk musí myslet na ně, aby je byl schopen zaopatřit a nemusel se pak klepat, že by to mělo nějaký vliv na ně…
ahoj, je to doopravdy špatná situace. Jestli ho máš stále ráda tak bych to ještě zkusila, ale jak by to s těmi penězi udělal znovu, tak já bych to asi netrpěla. Musí si uvědomit, že má rodinu, že musí vydělávat peníze abyste právě měli na to jídlo, bydlení aby malé nic nechybělo. Držím moc palečky ať je vše už ok a mohli jste být spolu ![]()
Já ti bohužel neporadím, ale žít v nedůvěře je hrozný. Píšeš, že nechceš ublížit ani jednomu, ale spíš by ses měla zařídit tak, abys neublížila dítěti. to je teď asi nejdůležitější. A ty, samozřejmě. Takže se prostě zachovej tak, abyste obě byly v pohodě. Chlapi se o sebe postarají
![]()
on už tu exekuci i má a tak nějak jí splácí delší dobu byl i bez práce,takže to neměl jak platit teď tu práci má,ale nevím jak mu mám věřit,že to platit bude..on slibuje,že jo že o nás nechce přijít,ale kolikrát už nasliboval a nedodržel to..určitě musím myslet na malou především,zatím jí nikdy nic nechyblo,ale když přítel dluhy splácet nebude taky bychom mohli přijít o střechu nad hlavou.Velký problém je v tom,že mám pocit,že si to kolikrát ani neuvědomuje a že asi snad ještě ani nedospěl,zatímco u toho expřitele si sem jistá,že by tohle nikdy nehrozilo.jenže ráda víc mám asi i přesto všechno otce svý dcery..
a on ví o tvých pochybách v souvislosti s dluhy? určitě bych s ním promluvila, řekla, jak se k tomu stavím - tedy vyloží karty na stůl, budeš mít přehled o všech dluzích,ale taky splátkách, pokud ne, sbohem…v tomhle mám celkem jasno, stačí mi příklady z rodiny… až by současný vztah nevyšel, dívala bych se jinde…kdo ví, třeba i ex,ale teď ho opravdu vidíš růžovými brýlemi…
ano na všechny dluhy jsem mu postupem času přišla několikrát jsme to řešili,ale skončilo to tak,že něco álo třeba zaplatil a zbytek se mu válí v šuplíku a vesele dál to naskakuje.nemyslím si,že bych svého ex viděla růž.brýlemi..vím jaký je..v tomhle je to přesný opak otce mé dcery dluhy splácí a má jich minimum a hlavně pořád pracuje a je pozorný..jenže mám pocit,že tam stále z mé strany chybí ten opravdový cit.
Zakladatelko, dostala jsi rozum, sebrala sílu k odchodu, našla si pohodového přítele a teď se chceš vracet do kolotoče lží a podvodů? Já nevím, jestli je to láska, „to nejrozumnější“ pro malou, nebo jen síla zvyku… Práci může za měsíc ztratit a budete tam, kde jste byli…
Přiznávám se,že jsem asi moc velký sobec na to,abych zůstávala v nefunkčním vztahu jen kvůli dětem.Ty naopak celkem brzy zjistí,že maminka není šťastná a je to ještě horší,protože už jsou děti velké.Naopak si říkám,pokud odejít,tak když jsou děti fakt malinké a tolik je to nezasáhne. ![]()
Máš to opravdu těžké a ty sama víš co máš dělat,jen to potřebuješ asi slyšet naplno.co ti radí tvé srdce?A co rozum?A co poslechneš?
Napiš si důvody pro a proti proč být s tím a nebo s tím a to ti hodně napoví.
Držím palce,aby ses rozhodla správně
Tak já bych asi dala šanci otci dcery, přece jen je to její táta, navíc teď má práci, říkáš, že k němu něco cítíš… Na druhou stranu bych byla opatrná a chystala si zadní vrátka, abys v případě dalšího zklamání, měla kam odejít (myslím k rodině nebo ke kamarádce nikoli k ex,. Spořila bych si na vlastní účet, kam nemá partner přístup. Sdělila bych situaci rodině, aby třeba věděli, co se může stát a nebyli tvým možným - nečekaným příjezdem v šoku atd.) Partnerovi bych sdělila, že je to jeho poslední možnost a pokud bude nadále lhát a dělat dluhy, tak že odcházíš. Samozřejmě i tak nějaké hádky budou.....Jo a já nejsem zastáncem návratu k ex, jednou už jsi od něj odešla a asi si dobře věděla proč, to už je lepší potkat někoho nového, ale toť můj názor, nikomu ho nenutím. Přeji hodně sil
.
@Anonymní píše:
Tak já bych asi dala šanci otci dcery, přece jen je to její táta, navíc teď má práci, říkáš, že k němu něco cítíš… Na druhou stranu bych byla opatrná a chystala si zadní vrátka, abys v případě dalšího zklamání, měla kam odejít (myslím k rodině nebo ke kamarádce nikoli k ex,. Spořila bych si na vlastní účet, kam nemá partner přístup. Sdělila bych situaci rodině, aby třeba věděli, co se může stát a nebyli tvým možným - nečekaným příjezdem v šoku atd.) Partnerovi bych sdělila, že je to jeho poslední možnost a pokud bude nadále lhát a dělat dluhy, tak že odcházíš. Samozřejmě i tak nějaké hádky budou.....Jo a já nejsem zastáncem návratu k ex, jednou už jsi od něj odešla a asi si dobře věděla proč, to už je lepší potkat někoho nového, ale toť můj názor, nikomu ho nenutím. Přeji hodně sil.
No a to je ale strašný,takhle žít.DĚLAT SI ZADNÍ VRÁTKA,DĚLAT SI TAJNÉ ÚSPORY-TO ZNAMENÁ,ŽIVOT VE LŽI-JEN PROTO,ŽE JE TO OTEC JEJÍHO DÍTĚTE ![]()
ahoj holky.
Chtěla bych vám popsat mojí situaci a snad si trochu ulevit,protože nevím co mám dělat..
Mám roční dceru,s parnerem jsme byli dva a půl roku..
Ze začátku náš vztah probíhal naprosto v pořádku,byli jsme zamilovaní a po 7.měsících našeho vztahu jsem otěhotněla.přítel se o malou stará má ji rád..
Jenže..celý náš vztah mi pořád v něčem lže,bohužel má dost dluhů které dodnes pořádně neplatí,pracoval jako osvč ze začátku to bylo ok,ale postupem času se stávalo,že mu v práci nezaplatili atd..peněz bylo málo,bydleli jsme u jeho mamky v bytě..on má bohužel povahu takovou,že problémy řeší tím,že si někde půjčí a pak to většinou nevrací..pořád jsem mu říkala ať mi nelže atd,že všechno přece musíme řešit společně..taky se stalo,že mi dvakrát sebral mateřskou z účtu,důvěřovala jsem mu,takže pin znal..když jsem se ho na to zeptala nejdřív řekl,že mi nic nevzal a pak se ve finále přiznal a vrátil mi to po pár dnech s tím,že ty peníze dal na dluhy..teď si prý uvědomil co všechno špatného dělal a chce další šanci našel si dobře placenou práci v německu na smlouvu a peníze vydělává..jenže já nevím jak mu mám zase věřit..navíc po tom všem co se mezi námi stalo,spousta hádek atd..ale většinou jen kvůli penězům,jenže jsem začala být v kontaktu se svým ex..se kterým jsem byla předtím taky dva roky,je to zodpovědnej chlap kterej se vždycky o všechno postaral,jenže jsme se předtím rozešli protože já byla hloupá a chtěla si užívat zatímco on už pomýšlel na rodinu a klid.vím,že by mi nikdy v ničem nelhal..ale na druhou stranu nechci se dělit o malou a nechci rozbíjet rodinu,musím se rozhodnout,ale nevím jak..asi jsem blbá protože tak jako tak jednomu ublížím a to mě mrzí,ale já prostě nevím co mám dělat,chci hlavně to nejlepší pro malou..kdybych chtěla být sama nemám kam jít rodiče bohužel nemám aby mi pomohli.asi mi nebudete mít jak poradit,ale já se potřebovala alespoň vypsat.